Rengör badhus utan kväve

Har ni någon gång känt när ni badat i en pool att det kliar på kroppen? Eller kanske känt att det är hala golv inne i badhusen?

Som många av våra kunder beskriver så är det viktigt att badgästerna samt personalen i badhusen får en så god upplevelse som möjligt när man är hos dom.

Därför är det av yttersta vikt att genomföra städning av bassängytor och intilliggande utrymmen på ett metodiskt och noggrant sätt. Hanterar man kemikalierna och städningen på ett felaktigt sätt så kan det orsaka olika komplikationer i form av sämre värden av vattenkvalitén och skadliga ämnen i luften.

Vid rengöring av golvytor och andra ytor inne i simhallen bör man undvika att använda kväveinnehållande ämnen. Rester av kväveinnehållande rengöringsmedel kan rinna ned i bassängvattnet och tillföra kväve vilket reagerar med klorerat desinfektionsmedel, med bildning av trikloramin som följd.

Det samma gäller för rengöringsmedel som innehåller kol och fosfat som kan leda till uppkomst av trihalometaner samt algtillväxt. Vi på Vattenkvalité får kontinuerligt nya förfrågningar om utbildningar inom städkemikalieapplicerings samt hur man på bästa sätt rengör ytorna i badhus runt om i landet.

Det gör oss mycket glada då vi får möjligheten att öka badgästerna och personalens positiva upplevelser, samt ökar kvalitén och livslängden på de befintliga simanläggningarna.

Rengöring av badhus utan kväve
Föregående
Föregående

Skarvfria vattenrutschbanor i Kävlinge

Nästa
Nästa

Toppmodernt drunkningslarm i Kristianstad